Openingstijden weggeefwinkel en buurtcafé:

WO     13.00-18.00

ZA       12.00-14.00

De weggeefwinkel is een initiatief dat iedere zaterdag wordt gerund door vrijwilligers. Wij willen hergebruik van spullen aanmoedigen en geven bruikbare producten graag een tweede leven. Ten slotte heeft de weggeefwinkel tot doel contact te onderhouden met buurtbewoners. Doordat buurtbewoners spullen brengen of meenemen en hierbij een praatje maken krijgen we een beter beeld van wat in de buurt speelt en waar behoefte aan is.

Het podium is opgezet om in de nabije toekomst artiesten, kunstenaars en sprekers te programmeren ter versterking van het sociaal –culturele karakter van Amsterdam Noord en De waterlandpleinbuurt / Markengauw. Het is een geschikte ruimte voor lezingen en debatten door en voor bewoners, over hun vakgebied of persoonlijke ervaringen, of juist rond een bepaald thema met experts van buitenaf. Stichting Bildung heeft een groot netwerk met daarin onder andere muzikanten, theatermakers en dansers. Centraal bij het organiseren van evenementen staat de buurt. Dit betekent geen of een laag entree tarief en een programma dat samen is ontwikkeld met bewoners uit de buurt of actieve organisaties uit Amsterdam Noord. Daarnaast zal het podium sporadisch worden gebruikt voor het opzetten van workshops rondom thema’s als kunst, circulariteit, taallessen, beweging, muziek, duurzaamheid, tuinieren en food.

Het buurtcafé is een gezellig ingerichte ruimte met tafeltjes, een poeltafel, voetbaltafel een zithoek en een bar. Doorlopend zijn er wisselende exposities in het café te bezichtigen. Kunstwerken en installaties worden gemiddeld 2 maanden achtereenvolgend tentoongesteld. Zo bieden wij een platform voor amateurkunst en beginnende professionele kunstenaars uit de omgeving.

Via voorgenoemde exposities willen we niet alleen buurtbewoners in aanraking brengen met kunst en cultuur, maar ook de exposerende kunstenaars de gelegenheid geven hun naamsbekendheid te vergroten. Ook beginnende ambachtslieden zoals meubelmakers, imkers, patissiers, schoenmakers en interieurontwerpers zijn welkom voor exposities!

Wij houden je graag op de hoogte van onze toekomstige activiteiten! Heb je zelf een idee voor een activiteit? Wil je ons helpen als vrijwilliger? Wil je gewoon graag op de mailinglijst? Neem dan gerust contact met ons op.